Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Urgenties en indicaties


Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is dat u op zeer korte termijn verhuist. U komt dan misschien in aanmerking voor een urgentieverklaring. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunt u voorrang krijgen bij het zoeken naar een huurwoning.

Wat is een urgentie?
Met een urgentieverklaring kunt u met voorrang reageren op specifieke woningadvertenties. Een woning wordt normaal gesproken aangeboden aan de woningzoekende met de langste inschrijftijd. Krijgen urgenten voorrang bij de toewijzing, dan staat dit duidelijk bij de woningadvertentie vermeld onder het kopje "Voorrangskenmerken". Reageren meerdere urgent woningzoekenden op de woning, dan krijgt degene met de langste urgentietijd als eerste de woning aangeboden. Zijn er geen urgent woningzoekenden die op de woning reageren, dan wordt de woning alsnog aangeboden aan de "gewone" woningzoekende met de langste inschrijftijd. 

Wat is een indicatie?
Een indicatie geeft voorrang bij het reageren op beschutte woningen. Hierbij moet u denken aan (woon)zorgwoningen en servicewoningen. 

Regionaal verschillende regelingen
De regelingen en afspraken over urgentie en indicatie kunnen per regio verschillen. In de brochures hieronder kunt u zien welke spelregels voor de regio waar u een woning zoekt. 

Urgentiebrochure Woongaard algemeen
Urgentiebrochure Alblasserwaard-Vijfheerenlanden
Urgentiebrochure regio Land van Heusden en Altena
Urgentiebrochure regio Rivierenland en Bommelerwaard
Folder Woonzorgindicatie Altena en de kern Zaltbommel
Aanvraagformulier Woonzorgindicaties Altena en de kern Zaltbommel

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.